snö!

idag kom den! årets första snö! o som alltid ha ja minsann vart ut o gått min årliga "första snöpromenad". de e såååå mysigt o känna de kalla flingorna landa på kinden.. så nu e ja gla som ett litet barn på julafton. och som vanligt e ja lika faschinerad över all "trafikkaos" som följer med detta.. jag menar.. på vilket sätt är det en surprice? vi bor i sverige, sverige betraktas av resten av världen som ett kallt land (ja kanske grönland o antarktis tycker vi ha de rätt varmt). och varje år runt oktober-november inträffar det nåt som vi i sverige har valt o kalla för "vinter". det brukar följas av några veckor/dagar kyla, temperatur som närmar sig 0 grader celcius. och när temperaturen är runt denna siffra (alltså noll) då inträffar nåt som kallas för fryspunkt. denna fryspunkt betecknas som en temperatur då vätskor under ca 10% alkohol fryser. sånt som faller från himlen vid hög fuktighet, det kallas för regn. regn består av en vätska som inte innehåller mer än 10% alkohol, faktiskt väldigt nära 0% procent alkohol. denna vätska kallas vatten. o som ja just påpekade så är det inte alkohol i denna vätska, vatten alltså, alltså, hör o häpna, så fryser vattnet o bildar flingliknande konsistens när den faller från himlen vid dessa låga temperaturer, och denna flingliknande konsistens kallas för snö.

och det är samma visa VARJE år. dom varnar för denna häpnadsväckande sak (snö alltså, de där vattnet som föll från himlen) på varenda nyhetskanal i flera dagar innan, och precis varenda gång den faller första gången står folk som handfallna o vet inte vad man ska ta sig till. trafikkaos o avåkningar, stockholms lokaltrafik (tunnelbanorna) spårar ur totalt (lucky me så bor ja inte i stockholm). så min fråga e VARFÖR? hur kan folk som e över 3 år bli så förvånade VARJE gång?

så här kommer ett litet tips till alla chockade människor, vad ni kan göra nästa gång ni hör om detta häpnadsväckan fenomen på väderleksrapporterna nästa gång. byt till vinterdäck för i helvete, snåljävlar som inte vill slita på dubben!

hihi nä ja e inte ett dugg arg faktiskt (vem kan va arg när de ha kommit snö?) ja e bara så förvånad att folk efter så här lång tid inte har fattat att det kommer snö varje år denna årstid.

jaja nog om det. tack för kommentarerna! nu vet jag att jag inte är ett träd i skogen.. tjohooo

imorn är ja ledig från bjästa.. tråkigt, ja vill ju åka o ta suturer, o lägga om sår o greja.. e ju toookskoj ju!

fast ja ska ju fåp dejta sonja imorrn :) ser ja fram mot, henne tyck ja om, ja ha saknat våra lunchdejter.


jaja nu ha ja inge mer roligt o säga denna dag..
jo föresten johan! jag vill att du ska uppmärksamma att mitt nya high score på pacman är 22260 ;)
dax o börja öva ifall du ska komma ikapp ;)

o du sarah! ja vet att ja inte kommenterar dina bloggar.. ska börja leva som ja lär o börja med det genast :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0