cp-trött

helt jävla cp-trött är jag..

idag ska emma:
-städa
-åka förbi jobbet o få en spruta i armen (ne ja ha inte börjat knarka, jag ska få vaccinationen mot das swineflu)
-simma
-laga mat
-sticka lite mer på min poncho


jag ha fått stickmani.. det började lite så där med att min arbetskollega undrade om jag kunde sticka, för hon behövde en ledare till en stickkurs.. hon själv ha vart ledare men tyckte inte hon hade tid längre.. o ptja.. det kan ja väl men till saken hör ju att jag inte gjort de på typ 100 år.. men jaja jag kunde väl följa med på ett intstruktionsmöte o visa vad jag kan o inte

o de va ju så jäkla kul, så nu är jag ledare för en nybörjarkurs.. till saken hör ju då att jag är vänsterhänt.. och att som vänsterhänt försöka lära högerhänta sticka.. det är skitsvårt.. för dom kan ju inte titta på hur jag gör.. eftersom jag gör fel (eller tvärtom alltså för dom)

så nu får jag göra som så att jag stickar klart så jag har visningsgrejer INNAN kursen är, så det är klart, och sen visa dom hur dom ska göra för o få till det.. typ exempel på resårstickning, mossstickning, slätstickning etc...

lite skoj är det.. igår var andra kurstillfället.. och modiga är dom mina kära deltagare må jag säga.. flera av dom har valt strumpor och FINGERvantar som absolut första grejen att börja försöka sticka.. och dom kan alltså knappt göra aviga maskor.. o nu ska dom ge sig på at sticka med strumpstickor, göra en häl och få till fingrar på fingervantar... ska bli intressant o se hur de går


nä nu e kl 10.. sen kl 6 har jag sutte o funderat på o börja me den här städningen.. så kanske dax o sätta igång.

hörs

myshelg

värsta mysiga helgen har hon haft...eller har ju fortfarande eftersom det bara är söndag fm än så länge..
ästa
i fredags var vi på bio jag o björn o 2 ytterligare människor..ellr ja de va ganska många fler människor än vi, fast de va bara vi 4 i vårt sällskap.. vi såg "flickan som lekte med elden"
jag gillar fan dom filmerna.. det är få ggr som man ser en film man läst böckerna innan då man tycker att dom faktiskt har fått med det bästa ur boken.. annars brukar man alltid tycka att dom har glömt halva boken eller vinklat filmen fel.. men dom här filmerna tycker jag faktiskt dom har fångat boken riktigt bra, o gjort bra filmer av.. det enda jag inte riktigt är överens om är att dom har satt huvudrollen till han mikael nyqvist.. min kalle blomqvist ser inte ut som han.. men men det får jag ha överseende med.. väntar med spänning på nästa...

det roligaste med att gå på bio, det är att spana in alla "första dejten"-biobesökare.. ni vet dom där paren som kommer in sätter sig.. ser jättenervös ut, o vet inte riktigt om dom ska prata me varann eller inte, o som drar en lättnadens suck när filmen börjar haha.. de e så sött..

ja sen vart de lördag, o vi tog en sväng på stan o åt frukost på cafe station.. åt en tokgo kycklingröre-smörgås.. inte riktigt lika god som starlanders i östersund, men nära nog..köpte även slalomskidor.. så ja kan susa nerför backarna i vinter.. lite långt o åka hem te jamtland o hämta mina gamla.. sen gick vi på claes ohlsson o köpte skruvar.. o sedan hem till mig o skruva upp mina hyllor.. äntligen så här efter att ha bott här typ 5 månader ;) och ja.. de e samma hyllor som jag hade så sjukt mycke problem med o få upp på väggen i övik oxå hahaha, dom är ondskefulla dessa hyllor..

ja sen på kvällen hade vi bowling inplanerat med 2 björnvänner.. så middag förtärdes på bowlinghallen.. ganska god sådan... sedan bowlade vi.. o nej jag kan inte bowla.. inte för 5 öre.. när vi brukar bowla jag o mina brudar i övik så brukar även öl ingå i paketet... o jag kan ju säga att jag är bättre på o dricka öl än bowla... o björn hade sagt innan att "nä de e lugnt ingen av oss andra kan heller bowla"
-jo tjena, dom va ju typ svenska mästare i bowling eller nåt.. typ varannat kast (heter de kast i bowling) va ju strikes för dom.. haha o ja va ju nöjd dom ggr jag fick ner typ 2 käglor... så ja slogs från underläge.. men kul va de... sista omgången kom jag faktiskt inte sist heller ;) tjohoooo

efter bowlingen åkte vi ner på cafe station o fikade... så dagen både började o avslutades på station...

är mycket nöjd över helgen.. mysfaktorn är hög på den här helgen..

idag är de för övrigt kanelbullens dag.. så nu ska ja köpa (faktiskt jag ska KÖPA inte baka) kanelbullar o sen ska vi hem till människorna o fika..(dom människorna som va me på bion)

för övrigt har jag blivit lovad snö idag.. men allt som kommer ner är ju regn.. sjukt besviken är jag..

jaja nu ska ja ta en dusch o  göra mig vacker så även denna dag kan ta  sin början

once again

sitter man här o nattjobbar lite.. lagomt lugn natt må jag säga..eller egentligen inte, har ju haft en del att göra.. men jag har iaf tid över nu o sitta vid en dator o småsurfa, så då går de under betäckningen natt..

egentligen håller jag på och försöker lägga schema just i detta nu.. schema fram till 10 jan... alltså över jul.. o i o med att jag försöker lägga ett schema över jul så kommer den där äckliga julångest känslan krypande...

jag hatar julen.. jag skulle gärna gräva ner den i ett dike o aldrig ta fram den.. fast som ni nog vet (ni som följt bloggen nåt år, liknande inlägg brukar komma varje år) så älskar jag tiden före jul.. december.. när det är snö o kallt och man får en ursäkt för o ta fram ljus o varma kläder.. det är uuurmysigt.. men just julen, den e så fruktansvärt jobbig.

jag får alltid dåligt samvete över jul.. jag VILL inte fira den, jag hatar att fira jul, men kommer jag inte hem blir das familja ledsen.. och kommer jag hem blir jag ledsen.

så nu till schema-läggningen.. lägger jag semester över jul (lägga bara ledigt är ju lönlöst, då kommer jag garanterat bli indiffad) så kommer jag känna att jag slösar bort mina semesterdagar på nåt jag egentligen inte vill.. lägger jag inte det och alltså kommer att jobba jul.. ja då kommer det sluta med att jag jobbar mina timmar,o sen går hem och är alldeles ensam o övergiven i umeå utan att ha en enda jag känner på minst 10 mils avstånd.. och även fast jag inte gillar julen så känns inte det riktigt som ett bra alternativ.

och om jag nu lägger ledigt.. vad ska jag då göra på julen? åka hem? va med björnen? skulle nog vara riktigt mysigt o få fira jul med björnen.. men.. ja onda cirkeln ni vet, jag gillar ju inte julen, så då kanske jag förstör hans julstämning..

fan så jobbigt allt vart.. kan vi inte skita i julen? avskaffa den helt lixom.. vi kör advent sen hoppar vi till nyår på en gång? ja så gör vi.. vem läger ja fram fröslaget till? Reinfelt? Obama? kungen kanske... eller daniel.. ockelbo-daniel.. ja han e de nog.. ja ringer han på en gång...

RSS 2.0