uppdatering om solle

jaha.. då ska vi se...

Sjukhuset: eh... inte renoverat sen sundsvall brann.. men avdelningen jag e på (avd 14, ortopediavdelning) är bra. min handledare är... bra..men lite udda personlighet..men bra. trevlig personal, o de märks att dom vill ta väl hand om oss studenter..men som sagt..standarden på sjukhuset är väl inte topform.

Sollefteå: har inte sett så mycke av den.. bara rört mig i sjukhus området.. o så igår gick ja till bussen (ja e ju på rymmen i övik just nu) o jag lyckades gå vilse.. men ja hitta rätt till slut :) ska uttala mig mer om stan efter att sarah har tagit mig på utflykt :) bli frisk nu gumman!

Boendet: ja ni... va säger man... rivningskåk... hemskaste sätt ja bott.. ever... men men.. tur ja ha Elin där med mig.. annas skulle ja inte överleva alls.

men jag ha aldrig tyckt det va så skönt o komma hem nånsin som igår (o då ha ja ba vart borta 3 dar hihi hur ska ja bli efter 8 veckor)

katterna blev så glada när ja kom.. o ja blev oxå så lad så :)

idag ha ja vart på stan med camilla.. och äntligen köpt mig en ny telefon.. min andra ha ju vart ganska trasig ett tag nu.. så nu ha ja mig en telefon som både har display, kamera och man hör den man pratar med när de ringer.. ganska lyxigt faktiskt.
köpte mig en lila kofta oxå.. den va fiiin. o ett par skor.. dom kosta bara 99 spänn, så ja tyckte de va dumt o låta bli.. men dom känns fortfarande lite trång.. undra om ja kan ha dom.. i vilket fall som helst va dom inte svarta o låga.. så sarah, du måste fortfarande ta mig på solles skoaffärer :)

i övrigt väntar ja fortfarande på min mens.. den börjar kännas avlägsen nu.. och nej, ja tror inte ja e med barn.. ja tror min mens e sen.. väldigt sen.. den kanske ha missat bussen.. eller bussen kanske brann upp.

jaja, imorrn bitti kl 6.50 går bussen mot solle igen. dröjer nog innan nästa blogguppdatering

its the final countdown

imorrn kl 8.30 lämnar ja palatset i ås för o bege mig till en skokartong i sollefteå! tjohoooooo

så nu tar bloggen en paus (haha som at ja uppdaterar den särskilt ofta vilket fall)

sarah, onsda blir toppendag o dejtas :) ja e ledig på torsda, så ja e tänkt o smita hem te övik på onsda kväll.. men ja slutar 15.30 o bussen går 18.50. så va sägs om en dejt o gå på stan o kanske käka dom timmarna däremellan?

o nu undrar ni ju varför ja skriver den frågan i bloggen när ja lix kan ringa sarah o fråga... o de ska ja oxå göra.. tänkte bara så hon e me på noterna när ja ringer henne hihi

nä.. hej då kära övikianer, nu far ja te solle o får se om ja återvänder!!

dagens ungdom?

ja kära ni.. mycke ska man höra innan öronen trillar av.

"de va bättre förr nu är de så mycke våld och mord redan från dagisåldern i sagor o på tv"

jojo eller hur va? när ja va liten fick ja höra om snövit, vars styvmor hyrde torpeder för o mörda henne.. eller askungen, där hennes halvsystrar måste skära av sg hälar o tår för o få foten o passa i en sko.. eller för o inte tala om "stor-klas o lill-klas" där dom mördar mormor o använder hennes hud som kläder.
vad får barnen idag för sagor? jo tvättsvampar som kallar sig svampbob fyrkant o är kompis med snäckor?

eller för o inte tala om tv-spel. när ja va liten så fick ja spela supermario, dör man skulle käka svampar för o bli stor (vaddå knarkvänligt?) o sen hoppa på små sköldpaddor, o skjuta ihjäl små konstiga saker med blomskott.. vad är hetaste spelen idag? -jo man ska lära sig o spela rätt noter med en gitarr!! 

ja ni.. de va ju bättre förr?? eller.....

söndagens blogg

nu låtsas vi att de e söndag, för de va i söndags ja skulle blogga om det här, men eftersom jag inte fick bilderna förrn idag så kan ja ju inte blogga förrn idag.. men nu låtsas vi alla att det är söndag, okej :)


igår (alltså inte igår onsdag, de e ju sönda, alltså igår lördag) var jag o mina favoritflickor o bowlade.

vi började med att käka tacokyckling här hemma i palatset
   även emma fick mat så hon va oxå nöjd :) 

  camilla måste ha vart nöjd, för hon fick ju hur många strikear på raken (ja en strike, flera strikear)

 men ja va lika nöjd ändå ja

och gollum får konkurens...my precius.... haha 








Mens

skulle kännas rätt bra o få nu.. vill ha vill ha.. förra veckan

apropå det, idag hände två riktigt roliga saker, funderar på att skicka in båda till tjuvlyssnat hihi

första, va på apoteket, gick in där o skulle köpa en sak innan ja åkte hem me bussen (ja jag erkänner, jag va lat idag o orkade inte gå hem)
där stod en tjej i 20 års ålden o höll upp två graviditetstest o verkade jämföra förpackningstexten. efter en stund kommer en av personalen o frågar om hon behöver hjälp. tjejen ställer frågor om skillnader på testen o vilket som är bäst o så.. efter att hon fått lite mer information så säger hon: "äh gud va krångligt de här verkar" o tar ett paket KONDOMER ist o går till kassan
hahaha va ja fnissa åt det lite kul va det.

sen den andra roliga händelsen va när ja stod o vänta på bussen. de va ungefär 5 min kvar innan bussen skulle gå. ett gäng fjortisar vid hållplatsen o såg ut som dom upenbart väntade på samma buss.. när bussen svängde in från korsningen o blev synlig så utbrister en: "shit nu kommer bussen!" varpå allehopa tog sina väskor o påsar o GICK DÄRIFRÅN! hahaha knasiga öviksbor ha ja alltså stött på

tjuvtittat

http://tjuvtittat.se/lappar/det-har-ar-inget-ringa-problem-att-skoja-med/#comments


den är såååååå himla kul.. de va länge sen ja skratta så högt o så länge åt nåt ja läste på datorn hahahahahahahaha
o kommentarerna gör de hela ännu roligare mwahahahahahaha




idag ha ja o syster nilsson o sandra tränat.. vart på tvättäkta kärring-gympa.. de va skoj

de va inte bättre förr men de ska bli bättre framöver

10 poäng tll den som vet vilken lasse W låt ja ha snott rubriken från ;)

nä de e lugnt, de ska inte bli nån superdjup blogg där ja analyserar sönder mitt liv igen..

jag skulle berätta att ja ha hittat jeansen! ja va ju orolig att de va den där apan som nettan ha satt på min axel som snott dom :P

men de va de inte, dom hängde på en galge i garderoben... o anledningen till at jag inte sett som e att jag aldrig hänger mina jeans på galgar, alla mina jeans ligger på mellanhyllan i min vänstra garderob i högar, aldrig hängda på galgar.. men ja hade tydlgen fått en ide om att hänga upp dessa! så mystreriet är löst.

jag har gjort nåt dumt nu igen... en sån där sak som jag visste innan hur dumt det var.. har ni vart med om det? när man vet redan innan att det är ett misstag som man kommer att ångra.. men som an ändå gör, just för stundens skull.. en sån sak  har jag gjort nu..  ångrar jag mig? ja lite.. eller näe.. jag ångrar mig inte. men fick jag leva om mitt liv skulle jag nog ha låtit bli det...

imorrn ska iaf jag, sonja, mina två favorit-camillor o sandra bowla. ska bli superkul!

o ni, jag ska köpa en ny mobil i veckan, så snart har ja en mobil där cameran funkar igen, så då blire bilder i bloggen igen :)

puss o kram

aldrig riktigt slut

när man läser mina blogginlägg kan man ju tro att ja e värsta EMO-bruden som bara sitt hemme o deppar o skär mig i armarna.. men de stämmer ju inte, de e bara de att ja skriver ju bara när ja ha nåt o skriva.. o ofta så e ju de när man e full att negativ energi som måste ut..

egentligen tycke ja själv att jag är en riktigt positiv människa. och jag tycker själv att jag är väldigt BRA! jag är faktiskt väldigt stolt och nöjd över mig själv. visst, jag är inte världens lyckligaste människa som sitter med den där villan o mannen o barnen, som jag trodde ja skulle ha när ja skrev dagbok för 15 år sen.
men jag har kommit väldigt långt. alla väljer inte samma vägar. och jag har ialla fall kommit så långt så jag vet at jag kan göra mig själv lycklig. jag har kommit till den insikt att jag vet att jag inte behöver man o familj som tar hand om mig för att bli lycklig, jag vet att den enda människa som är skyldig mig lycka, det är JAG. ingen annan kommer att ta ansvar för att göra mig lycklig. visst behöver jag människor på min sida och på vägen dit.. men det är bara jag som kan gå i mål. livet är en enmans grej. fast man kan behöva göra det i grupp.

och jag har kanske inte hittat nån att bli gammal med.. men jag vet ialla fall vad jag vill göra tills dess jag blir gammal.

och jag är stolt och glad över mig själv att jag har lyckats tagit så många svåra beslut, som visat sig vara bra beslut. som tex, jag HADE kunnat vara sjuksköterska idag, om jag inte tagit ett studieuppehåll, MEN.. om jag inte gjort ett uppehåll så hade jag definitivt inte mått så bra som jag gör. jag hade förmodligen haft ett rejält magsår, min magkatarr var ju verkligen på väg att utveckla ett magsår, dessutom hade jag inte jobbat på scandic, o då hade ja aldrig lärt känna Siri. och jag hade nog inte jopbbat på prästis i somras, o då hade ja aldrig lärt känna Camilla o camilla. och jag hade inte börjat i min nya underbara klass (inte för at det va nåt fel på min förra, jag tyckte faktiskt om den oxå, men jag ÄLSKAR min nya).
och den här terminen har jag BARA fått VG på alla kurser.. de måste väl betyda att jag tycker det är roligt i skolan nu. jag har ju till o med tyckt att den här projektplanen har vart rolig o skriva. inte en enda gång på den här terminen har jag mått dåligt och kännt att jag inte haft lust att plugga. så visst, jag hade kunnat vara sjuksköterska idag. MEN jag är välsdigt glad att jag inte är det. o vad gör ett år av mitt liv? jag har fått så mycket mer tillbaka. men jag hinner va sjuksköterska i 40 år ialla fall innan pension så det gör inget.

så, jag ville bara säga det, att även om jag inte har nån utbildning än, att min stora kärlek inte vill ha mig, att mina pengar på kontot är slut den 20 varje månad och jag får leva på gröt en vecka, att mitt hjärta håller på att gå i 1000 bitar, så spelar det ingen roll, för jag VET att jag kommer att bli lycklig, och jag VET hur jag ska göra för att bli det.

så jag är nöjd med livet. jag kan gråta när jag är ledsen, men jag kan även njuta av små saker, små saker som att snön faller och det blir vitt, eller att maten smakar perfekt, eller att mina katter lägger sig i mitt knä och gosar, eller att en kompis ringer mig bara för att fråga hur jag mår, eller att kaffet på ica är 3 kronor billigare. och det är dom små sakerna jag ska njuta av, för det är dom små sakerna som är livet!

ville bara säga det :) JAG ÄR BRA! så de så


nu ska ja dra upp min stora husgud igen. lars winnerbäck. men den här låten är verkligen skriven till mig. varenda mening är precis det jag ville beskriva i den här bloggen.. första gången jag hörde den här låten för flera år sen satt jag o grät, för varenda ord är precis det jag vill säga.. jag vet att det inte är nån mening att ge upp.. läs texten, skaffa skivan, lyssna på låten och tänk på mig.. my life in one song!




ALDRIG RIKTIGT SLUT
"Det var jag och fröken Svår, vi skulle hem åt samma håll
det kanske blev en liten omväg men vad spelar det för roll
Natten var så tyst och skön och månen var så vacker över taken

Hon hade tappat allt igen, varenda mening, varje hopp
Hennes utsikt var en botten, hennes drömmar var en flopp
Men ändå, där vi gick, hon skratta' till och prata' på och höll sig vaken

Hon sa: "Nu har jag rensat ur, nu spelar ingenting nån roll
Nu kan det blåsa vart det vill, för nu är allt tillbaks på noll
Och här kan allting börja om, nu kan jag se vad jag förträngt
Nu ska jag passa mig för dom, som aldrig gjort som dom har tänkt
För jag vill aldrig bli en sån, så har jag lärt mig det igen
Det kanske passar nån, men inte mig och inte än"

Varje stund, var minut, var sekund
Samma konstiga beslut
Det blir fel, slår bakut, allt går snett
men det tar aldrig riktigt slut

Solen skulle just gå opp, när vi kom hem till hennes hus
Hon hade städat och gjort fint och bjöd på te och tände ljus
Hon log och sa: "Det är väl rätt okej, vi är nog alla ganska lika
Det finns dom som tror på Gud, och dom som ägnar sig åt spel
Alla drömmer vi om lyckan som om livet blivit fel"
Det var schyst att dricka te och höra fröken Svår predika

Hon sa: "Jag säger vad jag vill, skit samma om nån skräms
om det blir pinsamt för en del, så är det ändå dom som skäms
Jag har gjort fel ibland, jag vet, men ingen mening att ge opp
Jag tror det bor en liten hjälte i varenda liten flopp
Och jag vill hellre bli en sån, så har jag lärt mig det igen
för det finns nåt bra och stort i alla om och alla men"

Varje stund, var minut, var sekund
Samma konstiga beslut
Det blir fel, slår bakut, allt går snett
men det tar aldrig riktigt slut

Nu är det höst och allt är mörkt, jag skriver brev till fröken Svår
Jag måste veta hur det går, jag måste fråga hur hon mår
Du har din egen väg att gå, skit samma vilket håll
Det kanske blir en liten omväg men vad spelar det för roll
Alltid lär man sig väl nåt, det var väl så det skulle va
Det blir en massa spe och spott, men det är skit man måste ta

Varje stund, var minut, var sekund
Samma konstiga beslut
Det blir fel, slår bakut, allt går snett
men det tar aldrig riktigt slut"

jag har inte tid..

att inte ha tid.. det måste va den dåligaste ursäkten som finns.
för TID, är det enda som är lika för alla. alla individer föds o växer upp med olika förutsättningar, både socialt, ekonomiskt, kärlek, lycka, skönhet, populäritet och talanger. inga människor på jorden är lika.. men tiden är det enda som är samma för alla.. dygnet har 24 timmar både här och på andra sidan jorden. och vi har alla fått en stund här på jorden, vissa längre och vissa kortare, det är upp till var och en att själva ta beslut om vad man vill göra med tiden.

ett enkelt sätt är att förlita sig på slumpen, ta ett jobb man kanske trivs halvbra med, gifta sig lyckligt med nån man kanske tycker om lagomt och leva merparten av sin tid som lagomt.

för min del har jag alltid velat få ut det mesta möjliga av tiden.. utnyttja tiden till max. jag tycker om att kliva upp tidigt på morgonen, för då får ja ju flera extra timmar på dagen, än om ja skulle sova bort dom.. livet är för kort för att sovas bort, och slösas på saker ja inte vill göra. det är därför jag är där jag är idag. jag hade kunnat vara gift dagisfröken idag. om jag för 4 år sen inte tagit beslutet att jag ville ha mer ut av livet än att jobba på dagis. visst det kan hända att jag o andreas skulle ha gjort slut av andra anledningar än avståndet om inte jag flyttat, det vet man aldrig... men jag är inte bitter.. jag är en erfarenhet rikare. jag trodde verkligen då att jag älskade honom, men det gjorde jag inte, inte om man jämför med vad jag fått upplevt senare.

men man kan aldrig jämföra med erfarenheter man aldrig haft. det kanske är därför så många nöjer sig med sitt "lagoma liv".

min tid här i övik har nog vart de mest händelserika år i mitt liv.. jag har lärt mig mycket om mig själv.. upplevt saker jag aldrig upplevt förrut, kanske inte alltid så bra saker, men nyttiga för mig, nyttiga i vetskapen om hur jag vill spendera min framtida tid i livet.
alla mina erfarenheter i livet har ändå format den jag är idag..
min uppväxt som kanske inte vart så perfekt.. de flesta tror nog att jag kommer från ett lyckligt hem.. men det är bara ytan.. under den ytan finns många fläckar.. fläckar jag alltid, även idag när jag är vuxen och befinner mig långt ifrån den tiden, inte riktigt vill visa upp eller prata om.. men jag har ändå blivit någon av att växa upp så

att flytta hemifrån när jag var 16 var kanske oxå väl tidigt.. lite väl mycket ansvar att ha som 16 åring att försörja sig själv.. men det har verkligen gjort mig självständig..

8 veckor av mitt liv ska ja spendera i sollefteå.. och det kan nog komma nåt bra ut det oxå.. vad e 8 veckor av mitt liv? ingenting.. o om man tittar på evolutionen är det inte ens en ynka procent...

jag vet faktiskt int vad jag vill säga med det här inlägget.. som helt klart e det flummigaste inlägg någonsin.. men jag vill nog säga att man ska va rädd om sin tid.. ta vara på den.. och gör det bästa av den.. man ska aldrig nöja sig med det näst bästa....

jag vill bli lycklig, det är vad jag ägnar min tid åt.. kanske inte jämt.. men ibland.. känna lyckliga stunder

varje minut av mitt liv är min.. bara min

så nästa gång du påstår att du inte har tid.. är du säker på det?

hur kan man slarva bort ett par jeans?

jag vet inte.. men jag ha lyckats.. dom finns verkligen ingenstans.. helt sjukt..
dom borde ju ligga i mina garderob eller i min tvättkorg.. men ja ha letat ihjäl mig.. o dom finns verkligen inte! o ja fattar inte vart fan ja ha gjort av dom?? alltså, de finns ju ingenstans dom KAN vara.. för ja ha inte glömt dom hemma hos mamma o pappa, för ja vet att ja hade på mig dom för några dar sen, o de va efter ja återvänt.. o de e ju inte direkt så att ja brukar gå hem till folk o glömma mina byxor.. i de absolut flesta fall brukar ja ha på mig byxorna när ja går hem från folk.. men vars äää dom?? för du peppiskaka, visst hade väl ja på mig ett par ljusa jeans när vi va o shoppade den röda jackan? för ja ha för mig att vi sa "ja jackan passar ju inte ihop med slitna jeans, men till andra byxor funkar den".. alltså hade ja dom på mig efter ja vart hemma i jämtland? hm... måste fan vända in o ut på hela palatset nu..för dom finns inte nånstans!! gaaah

andra avenyn.. SVT:s nya (ja inte så jäkla nytt, det har ju gått nån månad nu) e ja nu helt beroende av.. för er som inte ha sett det så e de en dramaserie där dom ha samlat sveriges absolut sämsta skådisar o gett dom ett skitmanus.. men nu ha ja blivit fast... helt såld.. så kl 20.00 på kvällarna e ja strängt upptagen numera..

o så va vi tillbax till det här med kram o sötnos nu igen! jag hatar när folk ja inte känner, eller folk ja knappt känner kallar mig för sötnos eller gumman.. mina kompisar och min familj får gjärna kalla mig för sötnos hur mycke dom vill, o skriva kram o puss o hångel bäst dom vill.. men ja blir riktigt upprörd när folk ja knappt vet vem dom är tar sig rätten o kalla mig för det.. det låter typ som "ja lilla gumman, va söt du e" bäbisar o kattungar e söta, ja e inte söt, ja e vuxen!! morr morr (o ni som läser de här behöver inte ta åt er, för de flesta jag vet som läser min blogg känner ja tillräckligt bra för att låta er kalla mig för sötnos o skriva kram, er tyck ja ju om, de e alla andra ja menar)

de e ganska blött ute, så ni vet... mycket blött!

jag skulle verkligen behöva mig ett par vinterskor.. men ja må nog invänta min lön innan ja törs göra det.. finns de nånstans i solle o shoppa vinterskor sara?

nä nu ska j sluta skriva meningslösa saker o leta mina jeans....

puss o kram sötnosar ;)
(haha där fick ja till de va)

tack sollefteå sjukhus

dom ha då gett mig de underbaraste schema nånsin.. erm.. nääää.. på 6 veckor e ja ledig 2 dar i rad TVÅ ggr.. så två ggr på sex veckor kommer j få åka hem te palatset.. dom vill verkligen förstöra mina möjligheter helt..
ja alltså ja e ju ledig mer än 2 ggr, men bara en dag här o där.. o då ha ja ju som inte tid o åka mellan

fick alltså mitt schema idag.. den 21 jan så börjar mina 8 veckor i solle!

sarah, du e min nya livlina.. men ja ha inte kvar ditt nummer, om du ha mitt, kan du inte smsa mig så jag har det. jag ha kvar samma gamla som ja haft i 100 år :)

o projektplanen ska lämnas in på freda... o ja o carolinn känner oss så förvirrade... vi fattar inte va vi gör för fel (eller rätt alltså) men vi träffades idag, första ggn sen veckan innan jul o skrev.. o vi känner oss klar me den.. o på handledningen ha vi inte fått nåt som vi borde lägga till eller göra om.. ja lite smådetaljer med stavfel o byta ut nåt ord o så... men.. vaddå? hur kan vi va klar.. alla grupper vi pratar me har typ jättepanik, medans vi sitt mest o lallar o flyter... e vi bäst på o skriva projplaner eller har vi glömt typ halva arbetet eller va e detta?
men vi törs inte skicka in det förrn på torsda iaf.. vi vll ju inte glänsa för mycke haha

by the way, om det va nån (typ hälften i hela min telefonbok) som fick samtal i lördasnatt så va de inte mitt fel.. min telefon fick frispel efter ett bad i ett ölglas.. det går inte så bra o göra nåt.. alla knappar sitter ihop typ, så vad ja än tryck på så gör telefonen som den vill..såg i söndas att ja typ ringt halva sverige..så de va inte ja, de va min telefon som fylleringde alldeles själv.. därav en anledning till att ja inte ha svarat på några sms heller i helgen.. de funkar inte så bra..

camen på telen dog föresten i fredas.. så ja tror att de börjar bli dax o köpa en ny :)

nä nu ska ja duscha!

puss hej

slut på jullov!

nu ha ja haft jullov klart (ja jag ha faktiaskt vart ledig 3 dar nu så jag ha haft lov)

i fredas provade ja o pepparkakan o bengis åsbacken!






va took roligt, men nog märktes de att de va ett antal år sen man stod på skidor.. men efter några åk så fick man ju iaf tillbax känslan, så ja höll balansen ;)

igår skulle vi ha bowlat ja o bengis.. men de blev inget, så då tänkte ja sitta hemma lugnt o snällt o glo på tv ist.. men så ringde  B o tyckte att vi kunde väl gå ut o spana in partylivet 2008.. så de gjorde vi.. va först på olles, men där va de sktitrist.. mycke folk iof men rätt dött.. så då va vi på harrys ist.. o där va de drag.. sååå kul!!

ibland gör ja saker som inte e så genomtänkta.. såna där spontana saker som känns bra för stunden, men sen när man tänker tillbax inser man att de inte va så smart... en sån sak gjorde ja igår.. men men.. livet e för kort för o ångra sig.. ja kan ju alltid flytta ;)

imorrn blire school! dejt me carolinn i bibblan!

puss på er!


föresten så ha ja fotfarande inte tagit en enda snus i år!

jan 3

3 dar ha gått på detta år.. still no snus has entered my mouth!

vill bara påpeka det!

slut...

nu är det slut!

over.. all over


http://www.youtube.com/watch?v=DJQI61fOBDI

behöver inte säga nå mer.. white lion har redan gjort det åt mig :)

RSS 2.0