jamtland

jahapp då e man på g då... åker kl 12 idag.. beräknad ankomst till lillsjöhögen torde vara 18.45...väskan packad, katter bortlämnad, allt e klart.. bara o åka då :)

ÅSELE!!

idag ha vart en riktigt bra dag!

en mystisk mörk volvo kom o hämta mig vid elva, sen drog vi ut i urskogen, närmare bestämt ÅSELE!

ja ni vet norrlands största marknad där typ alla besökare fastnar på campingen o sup ist för o gå på marknaden.. men inte vi inte, vi va minsann på själva marknaden.. första ggn jag va där faktiskt.. o de va... STORT! större än stugumarknan..ja lovar.. kan nog tordas påstå att den va större än gregoriemarknaden oxå faktiskt.. o strålande väder va de minsann..

o ni vet regeln som finns när man går på marknad, man MÅSTE köpa: Nåt man vill ha, Nåt onödigt (typ som e bra o ha fast man verkligen inte behöver det) och slutligen Nåt larvigt.

o de gjorde jag,

Mitt jag ville ha: en ny mobil.. jag ha ju haft planer på o byta från refillkort till abbonnemang bra länge (för de e så jääävla störigt att jag måste fylla på me 300 för o få gratis sms, o sen använder ja typ 100 kr av dom... o så e de drygt när pengarna vips tar slut när man som bäst behöv dom) o jag ha haft planer på o köpa ny mobil.. o nu vips stod ju en kille från halebop o sålde precis den telefonen jag tittat på med ett abbonemang till.. så ja hugg till ;)

mitt onödiga inköp: renkorv! onödigt för de första att jag ät ju inte ens korv.. men de gör björnen så ja tänkte han skulle få

mitt larviga: en liten träbjörn som slår på klockor.. skitsöt.. men som sagt.. rätt larvig

de va tokroligt o gå på marknad!!


o nu ska de snart cyklas till ersboda o grillfestas lite!!

me like having semester!!


semester dag 2

jahapp då va ja inne på andra dan som semesterfirare.. hawaii-skjortan o paraplydrinkarna o solhatten börjar bli välanvända ;)

idag ska jag faktiskt göra saker.. nu om en liten stund ska ja åka te åsele o gå på marknaden där.. ska bli skoj.. o ikväll kl 19 ska vi till björns kompisar M o A o grilla, ett gäng på typ 10 pers... o de där kompisarna e faktiskt människor som jag tycker om (haha nu e de inte så att jag hatar alla hans kompisar.. men rätt många av dom e "inte min typ av människor") så de ska bli jätteroligt

 en bra dag med andra ord.. solen skiner oxå, vilket gör det hela ännu bättre :)

så nu ska de drickas kaffe, avhandla en del på facebook o sen blire väl o åka :)

puss o kram!

semme

nu har jag gnällt mig igenom 2 blogginlägg, här kommer turnern,

idag kl 14.38 (jepp jag lyckades flexa dessutom) så stämplade jag ut o kommer inte komma tillbaka på 4!!!!! veckor!!!

jag har SEMESTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

och hela dan ha vart så sjukt bra.. startade med det vanliga kaoset på jobbet, nu är de dock ännu mera kaos då en massa semesterfolk kommer tillbaka, o vi ha ändrat lite rutiner på avd under sommarn (typ läkemedelsbeställningsrutiner, morgonrapporteringen, rondtider etc) så dom nygamla som kommer tillbax har typ noll koll..
men jaja.. sen vid 14 kom bakslaget.. jag fick besked om att jag är varslad from 1 sept... vilket innebär omplacering.. sist in först ut vet ni.. o hittar dom ingenstans o placera om mig på.. då äre bye by=kicken....så de känns ju lagomt roligt o gå på semester o typ inte veta om ja får komma tillbax.. men aja..

sen va vi hembjudna till björns kompisar på middag.. supergod mat.. o ptja.. trevligt sällskap (kanske inte min typ av människor.. men jag ha inget emot dom) o så deras son på ca 1 år.. mycket trevligt..

nu e ja hemma igen.. ha skickat hem björn til sig, så jag slipp vakna av hans väckarklocka imorrn.

förresten, i söndags fyllde min fina pojkvän 30 år.. o de firades i dagarna 2.. på lördan va vi ut o käka, jag björn o så ett gäng polare till honom, sen blev de öl på uteservering o ett antal drinkar.. hur roligt som helst


ser ni va söta vi e (jag e inte en elak sur flickvän jääämt)



sen på söndan då han verkligen fyllde år så klev ja upp kl 8 (sa jag att de blev många drinkar på lördan va.. bara den bedriften va väl fin nog, att ja klev upp kl 8) o bakade bröd så ja kunde ge han frukost på säng..

sen fick han sitt jättestoooora paket av mig.. hade slagit in i en stor låda, typ sizen av flyttkartong.. han fick allt en 30 åring behöver för o få en bra dag:

hårtrimmer
whiskey
3 kg godis
2 påsar tuggummin
ett silverarmband
2 pkt cigg (jo han röker)
diskborste (jag tyckte hans gamla börja se ledsen ut)
en spargris i form av en nalle (de ska man ha när man e min nalle)
trisslotter
fantomentidning (alla killar vill väl läsa fantomen)
chips

o en puss.. fast den fick han av bara farten, jag slog inte in den

så ja e inte alltid så hemsk och elak som de låter :)

nä nu ska ja semestra vidare.. puss hej


tisdag

tisdag idag.. allsång på skansen väntar.. och imorgon kl 15.30 så går jag på semester... grymt skönt!! wihoooo

på min semester ska ja bara va.. tänkte mig en plan o åka te jamtland en sväng, o sen bara slappa... hade ju planer på o hitta på nåt me björnen o åka på en liten roadtrip den enda vecka vi har tillsammans... MEN.. nä serru de gick inte..den veckan ska han o nån kompis tydligen åka till Åland...kul.... egentligen så gör de mig inte så värst mycke, de får väl han om han vill..men  hade ju vart roligt om han hade tänkt va me mig den veckan..

nu är jag en sån där gnällig sur flickvän igen.. kanske bara o inse, jag är inte gjord för o va i ett förhållande.. jag trodde det skulle vara roligt.. men fan ja e ju bara sur jämt..

äh..

nu ska ja se på allsång

ha de

angående det mesta

känner mig så trött.. både fysiskt och psykiskt mentalt o allt..

det här året har vart så jobbigt på alla plan...

- min farmor dog på nyårsafton, min älskade farmor som verkligen betydde jättemycket för mig

- börja jobba i umeå

- 6 månader med pendlande fram och tillbaka mellan övik umeå dagligen (22 mil t o r) vilket gjorde att jag aldrig hann känna att jag landade nånstans eller hade tid med något som helst socialt umgänge, eller med mitt eget liv, mina katter, mitt hem.. jag bodde i en ryggsäck.

- flytta till umeå

- pga diverse saker som hände under hösten så har min ekonomi varit.. eh va säger man, obefintlig.. jag ha typ haft mer räkningar än inkomst i typ 5 månader

- tappat allt socialt umgänge (pga flytt)

dessutom så skaffade jag en pojkvän, och det tillhör egentligen inte nån jobbig sak, jag älskar honom jättemycket, men det blir jobbigt att förutom själva pendlandet som tog 5 timmar av dagen, jobba 8, räkna med att man sover minst 6 timmar, då är det bara 5 timmar kvar av dagen att lägga energi på att vara en bra flickvän.. utöver såna saker som handla/tvätta/städa/diverse andra saker som man bör göra

och ett nytt förhållande är krävande, även om det inte är rent fysiskt "KRÄVANDE" så är det en stor omställning att gå från att ha vart ensam o allt till att vara två att ta hänsyn till.. men det är inte jobbigt på det sättet att det är negativt.. utan just, krävande.. hoppas ni fattar vad jag menar..

allt det här har gjort att nånstans på vägen har jag tappat bort mig själv nånstans på vägen..
jag känner inte igen mig själv.. jag är inte sån som jag är nu..

jag skulle vilja beskriva mig själv som:
glad, positiv, kreativ, spontan, omtänksam, trevlig, bra självförtroende
(hoppas ni håller med om min beskrivning för de e sån jag själv tror att jag är)

men nu för tiden är jag inte alls den jag egentligen är

jag är jätte lättretlig, kan bli sur/ledsen för ingenting, inbunden (okej, jag erkänner, jag brukar inte ha jättelätt att prata om mina känslor o öppna mig för alla, men eftersom jag på nåt sätt har tappat kontakten med alla mina vänner.. eller inte tappat kontakt, men vi ses/pratar ju inte lika ofta då vi inte bor i samma stad, så de blir inte samma "prata med mina vänner" utan de blir mera "hur är de me dig trivs du bra i umeå-prat")

och dessutom är jag sjukt svartsjuk  (nu anser ju jag av olika anledningar att jag inte är HELT ensam om det ansvaret med tanke på saker som har hänt men ändå)

helt seriöst.. jag känner inte igen mig själv över huvudtaget.. jag är inte sån här..

jag vet inte.. men jag vill inte va den här emman.. hon e så jäkla sur o otrevlig.. jag vill va den andra emman,, den glada, hon jag egentligen är innerst inne...



tja.. sammanfattningsvis.. vågar nog påstå att jag behöver semester!!!


regn

shit, hur mycke vatten kan de egentligen finnas? de har ju tokregnat hur mycke som helst nu senaste dagarna, vattennivån måste ju ha höjts me flera meter, typ tuuuseeeen!!! minst!!!

men de gör int nå, ja ha inte semester förrän på onsda, o då ni, då blire soooool i 3 veckor, de lovar jag!

är sjukt mycke på jobbet nu, känns som man bara irrar runt som ett litet löv o gör saker, utan o tänka..

fast just nu sitt ja hemma i min soffa alldeles ensam o övergiven.. lite ledsen oxå.. jag blev övergiven idag.. trodde ju att jag skulle få en myskväll med min björn.. men icke då, helt plötsligt efter maten så vips så skulle han hem.. o poff så var han borta! o där satt jag o undrade vad som hände med mina mysplaner??
känner mig lite som ett bed n´breakfast... eller... ja.. jag vet int.. lite ledsen blev jag iaf.

men jaja.. jag o sigge har ju haft lite quality-time iaf, gertrud ha ju åkt på kollo till lillsjöhögen, så de e bara jag o siggen kvar här nu.

jaja, e väl lix bra o gå o sova nu... puss & kram

tina då mackjävlar

hej hopp

nyss hemkommen från bastun... eller jobbet hette de visst, jäklar va svettigt jag haft det, både bokstavligt o bildligt.. fullt upp o varmt som i helvetet.. helvetet e jättevarmt, de vet jag, been there a thousand times..

fast nu e ja in paradise...

iaf så e ja sjukt hungrig o inte hade ja nå mackor utom i frysen.. så nu ligg mackjävlarna där på bänken o tinar i slowmotion.. micro? va e de? aha den där apparaten som står i förrådet? asch låt den stå kvar.

nä nu ska ja ringa min johanna

 

hej då

nu ska ja cykla på jobbet,
puss hej

sommar sommar sommar

jaha då va de sommar då.. kan man nog konstatera, det är juli, 25 graders värme som varat en vecka, allsång på skansen har dragit igång.. sommar!!! o bara 4 månader till snön o skoter o skidsäsong! gött!!!!!!


en snabb uppdatering, de får bli en snabbis för egentligen ska ja städa o inte alls sitta här o blogga, men va fan ja måste ju uppdatera er,va ju på tok för länge sen ;)

Midsommar:

jobbade ju hela midsommar som sagt, så de blev inget mellansel, men ganska bra iaf..

björnfamiljen kom o hälsade på björnen, så efter att ha jobbat dag (7-16) så vart de grillning med björnfamiljen.. dom va ganska snälla o inte fullt så ruskiga som man kan tro att en hel björnfamilj ska va.. men attans va roligt dom pratar..
stockholmare som dom är..
muahawahahaahaa...
sen spela vi tetris hela kvällen... sällskapsspel i ny version, vem vill spela TP när man kan köra tetris på x-box :P

o nu i helgen hade jag en liten minisemester.. hamnfesten i övik.. så på lördan satte jag mig på en buss till övik (va nästan nostalgisk, fattar inte att jag i 6 månader pendlade fram o tillbaka den sträckan 2ggr/dag helt sjuuukt)

gick upp te johan när jag stigit av min buss... sen satte vi oss ute på uteplatsen o drack alkoholhaltiga drycker och fler och fler droppade in..

själva hamnfesten blev de inte så mycke av.. va så jääävulskt med folk där, kön till öltältet va typ 3 mil lång.. så vi skippade den iden o hamnade till slut på harrys istället.. fasiken så roligt jag hade.. sen åkte ja till mellansel o sov hos annika o hennes björn.. jag åkte nattbuss till mellansel, de ni, de e stort! enda nattbussen som går i övik på hela året ;) haha

på söndan blev de en perfekt stekardag... typ 800 grader i solen, så vi samlade ihop mig annika, björn o johan o lite fika o några filtar o drog till beachen o solade o badade, grymt skönt i vattnet.. sen åkte vi o åt på matkompaniet o sen vart de glass o kaffe i hamnen innan jag satte mig på bussen hem igen!


om 9 arbetspass har även jag semester på riktigt ;) ska bli sköööööööööÖÖÖÖööööönt!!

japp de va de de, nu ska jag städa.. på lördag kommer min moder o fader hit o hälsar på..
tjing tjing

RSS 2.0