irriterad



^^^^^^^^^^^^^^^ emma på jobbet, ganska likt eller hur?



mm irriterad på en viss fröken.. iof har ja säkert ingen riktig anledning o va de.. men de e ja iaf så de så.. *sätter mig i ett hörn o tjurar o muttrar elaka saker när ingen hör*

imorrn ska ja iaf jobba mig lite.. länge sen nu ju...ha int jobba sen i fredas.. längtar redan tillbax ju

önskelista

en rosa dataväska vill jag ha.. denna e läcker.. lägger till den i min önskelista


o så såklart vill ja ha en marilyntavla.. till mitt nya sovrum i min nya lägga.. såklart ja vill att min förebild ska hänga i mitt sovrum


tycker för övrigt att de e stenhårt att arla har svarta mjölkpaket


umeå by night

då ha man vart på studiebesök då hur umeå by night funkar... va på ersboda på fest.. sen va vi på coverclub.. helt sjukt, coverclub e stooort!!! alla krogar i övik skulle lätt få plats inne på coverclub.. jäklar va stort de va..

o en upptäckt vi gjorde var: det finns inga umeå-bor! helt sant, dom e som tomten, bara nå hittepå personer.. tänk er, vi var 4 öviksbor som va hemma hos en tjej på fest, även den tjejen var från övik fast flyttat till umeå (vi kände ju hon såklart) taxichaffören när vi åkte ner på stan va öviksbo, vakten utanför krogen va öviksbo, killen bredvid oss i kön va öviksbo, bartendern va öviksbo, och fotografen vi blev fotad av var öviksbo.... ALLA vi träffade var öviksbor.. helt på riktigt alltså!
så nu vet jag.. umeå är bara en hittepåstad som inte finns.. den e fylld av öviksbor.. aa så är de

tankar på en busstation

Fantastisk morgon! Eller kanske inte så där överdrivet bra.. kunde börjat bättre.. Eller slutat, de e som man vill..


Jaja this is the story.. Lill-Emma har vart på das hospitalet in Umeå aka NUS och jobbat hela natten.. o det här har lätt varit den jobbigaste natt jag jobbat hittills.. haft häcken full hela natten, var inte klar med morgonrapporten förrän kvart över sju (normalt e man klar 6.50 även om man dösnackar) så då förstår ni att de hänt en hel del som rapporterades..

Sen skulle hon då ta o åka bussen hem kl 8.05 Lill-Emma.. O bara de brukar va drygt värre, o sitta toktrött på morgonen o invänta..

Nu är de på de viset att ALLA bussar mellan övik - Umeå går ALLTID förbi sjukhuset.. i normala fall brukar ja ta en morgonpromenad ner på stan o kliva på på busstationen när jag jobbat natt, så ja ha som aldrig tänkt så noga på om även denna buss gör de, går förbi NUS alltså (jag brukar somna så fort ja kommit på bussen) ja nu visade det sig naturligtvis efter att jag stått ute o frusit i 20 min att JUST den här bussen INTE går förbi sjukhuset!!!!!! Gaaaah!!!!! Efter att surt tittat närmare på busslistan ser jag att av de 16(!!!!!) turer UMEÅ-ÖVIK som går om dan så är denna 8.05 buss den ENDA som inte gör det!!!!


Skiiiiiit kan man säga då.. så vad gör man.. supermegajättetrött efter o jobbat en hel natt ståendes kl 8.30 på morgonen i ett snöigt -10gradigt kallt Umeå?? Jo man ringer sin fantastiska pojkvän o ber han komma o pussa lite på mig, o köra ner mig på stan så jag kan ta nästa buss.. som inte går förrän 10.. tro om jag kommer va fettrött när jag kommer hem kl 12.. han erbjöd ju dock att jag skulle få åka hem till honom o sova ett par timmar.. men de känns som att jag vill hem.. Somnar jag nu så kommer jag sova alldeles för länge.. inte åka hem förrän alldeles för sent, vilket ja inte har tid med.. jag måste hem till mina katter..


Appropå pojkvän.. ni ska veta en sak.. att jag har den absolut snällaste pojkvän som finns.. han e nog helt underbar.. typ som en sagofigur.. Undra om han är tecknad eller om han finns på riktigt egentligen? Hm.. ni ska veta vad han gör för mig.. tex, när jag jobbar kvällar, då slutar jag 21.30 o min buss hem te övik går 22.25. då kommer han o hämtar mig på jobbet, har med sig ett äpple till mig så jag får o äta på, + fika som ja kan äta på bussen hem så ja inte ska va så hungrig!! Fatta vad underbar han är.. eller åker 10 mil till övik för en kväll om jag saknar han för mycket.. Och när jag sovit hos han och jag jobbar kväll, så kommer han hem från jobbet på lunchen, bara för o skjutsa mig till jobbet (fast jag hävdat varje gång att jag faktiskt kan ta bussen från han). Han är nog verkligen det snällaste som går i ett par skor.. jag önskar verkligen att jag kunde va en bättre flickvän åt honom.. ni som känner mig tillräckligt väl vet ju att jag kan ha humörsvängningar värre än en fet pms kossa på högvarv... så jag är jättehemsk.. och han får nog ta alldeles för mycket skit av mig än vad jag egentligen vill.. men jag kan inte hjälpa det.. jag är jätteelak ibland.. fast han bara är jättesnäll.. och sur är jag också.. en riktig bitch.. för jag vill inte va sån.. det bara blir så.. jag vet inte hur jag ska förklara varför.. men i mitt jobb så måste jag alltid va så himlars söt och rar och trevlig mot patienter och anhöriga, även om dom emellanåt behandlar en som nåt katten släpat in (definitivt inte alla, men det händer med jämna mellanrum) och man får så mycket skit som bara ska rinna av en.. och då är det väldigt påfrestande att privat också vara söt och rar. Så om jag blir irriterad på nåt privat, så blir jag 10 ggr värre irriterad än vad en normal människa skulle bli.. för då tar ja ut all irritation då, eftersom jag inte kan göra det på jobbet.. hm.. det är skitsvårt o förklara hur jag menar.. men hoppas nån fattar... eller ja skit samma om ni fattar, jag vill bara skriva av mig lite.. kontentan är väl att min fina pojkvän egentligen förtjänar en snällare o gulligare flickvän.. men jag försöker bättra mig.. faktiskt.. även om det inte märks.. jag e en pms-kossa.


Ja nu sitter jag här på busstationen i Umeå o skriver som en tok o väntar på min buss.. något övertrött.. kl e nu 9.09.. om 51 min går bussen.. sitter och skriver i ett worddokument eftersom jag inte har nån nätuppkoppling.. får se om ja verkligen orkar klippa o klistra in det här o publicera i bloggen när ja kommer hem.. ni ska veta hur många såna här utkast jag har.. opublicerade blogginlägg som ligger som worddokument.. jag brukar skriva dom när ja sitter på bussen.. därför jag inte uppdaterar så ofta kanske.. för jag har som redan skrivit av mig o sparat som word.doc.. o då har jag inget behov av att publicera dom sen när ja har uppkoppling..


Dricker kaffe för övrigt.. Kaffe e jävligt svårt att beställa nu för tiden, har ni märkt det? Förr i världen (när ja va ung haha) då kunde man säga "en kopp kaffe" o få de.. Möjligtvis att man va tvungen o svara på följdfrågan om man Ville ha mjölk o socker... nu för tiden är det


- en kopp kaffe tack"

  • jaha, vill du ha latte, cappuccino, mocca blablabla (räknar upp 750 till sorter som ändå ingen vet vad de är)

  • hm.. nä jag vill bara ha vanligt svart kaffe

  • jaha ska de va färskmalda bönor? Mellan eller mörkrostat blablabla

  • men va fan ge mig en vanlig jävla kaffe


typ... dessutom kostar kaffehelvetet 17 spänn!!! Herregud.. minns ni när man tyckte de va dyrt att de kosta 10? Ja jävlar.. kaffe e dyr skit.. o ändå smakar kaffe på caféer aldrig lika bra som hemma.. bränd smak som känns att de stått på tok för länge på värme typ..


aja.. nu ha ja fan skrivit ihjäl mig.. nu ska ja ta o läsa lite i min bok ist..


kl e 9.21.. 39 min tills bussen går..


puss!


nattsudd

här sitt hon då igen o nattjobbar sig lite..
ska mentalt ställa mig in på att bli umeåbo.. som ume-bo ska man gilla att cykla, hela året sommar som vinter, o så ska man prata låtsas-stockholmska.. och träna på IKSU.. de gör alla, tränar på iksu.. o på helgerna ska man på strömspilen och shoppa, alternativt gå på "cafe station" o fika.. de e vad mina umeå studier visat..

själv ha ja inte riktigt satt mig in så hårt i de här med själva stan i umeå.. har typ vart downtown kansle 3 ggr totalt (förutom på busstation, den kan ja utantill)
men ja ska ju visst bo här så ja får göra ett studiebesök ner på stan oxå när tid finnes... tid ja.. tid finns inte alls nuför tiden känns de som.. att jobba 100% och pendla 20 mil om dan, samtidigt försöka hinna me o spendera tid med pojkvän, ge katterna lite Q-tid och sen försöka hålla lgh i något städat skick, o sen på det ska man hinna uträtta övriga ärenden, typ springa på affärer, vårdcentraler, stan och sånt... de e väldigt knappt om tid.. försöka sig på att klämma in vänner däremellan de e tajt..

i helgen ska ja iaf ut på galej me annika.. i umeå... ska bli kul tror ja.. hoppas jag...

nä nu ska ja jobba mera o blogga mindre.. update kommer så småningom.. o kanske sarahs utmaning oxå..

puss då

jojo

det hände saker under eftermiddan/kvällen

beslut är fattade.. jag ska bli umeå-bo
husköp får vänta, jag har skaffat mig en lgh.. så.. 1 juni ger ja upp o kapitulerar o viftar med den vita flaggen.. då ger ja upp övik o sällar mig in i ledet och blir umeå-bo.
jag ska bo:
väst på stan i en tvåa, i ett litet hyreshus i trä lite avskilt, med grönområden runtomkring, men nästan mitt i stan,  med helkaklat badrum (haha känner ni igen upplägget, jag väljer med omsorg, man kan nästan säga att jag flyttar min lgh till umeå)

ja..

vad ska man säga..
det bloggas för lite på den här sidan..
har ni vart med om att ibland har man så mycket att säga, men så lite ord, så då blir de inget av me det.. ungefär så är det nu.. det händer så mycke och jag har så mycket att dela med mig av.. men jag har som inte tid..eller jo tid har jag.. det har alla..24 timmar varje dag.. men jag gör så mycke annat än o blogga av min tid.. typ jobba o åka buss o sova..

fast jag klagar inte.. för ja trivs så underbart bra på mitt jobb i ume.. så de e helt klart värt o pendla 20 mil om dan.. fast jag håller ju på o filar på alternativa bostadslösningar..

för hur mycke ja än vill bo kvar i övik så funkar de ju faktiskt inte.. i längden..

hus ja.. ja banken vill att jag ska va fast anställd i 6 mån innan jag får ta lån.. så.. om ja inte skaffar mig en tät medlånare (borgenär alltså, ny tid nya ord) så de ligg väl som på is... några mån till

annars har ja int så mycke o säga.. eller ingen ork o säga nå mera..

ska anta sarahs utmaning i mitt nästa inlägg.. i promise ;)

röding

idag ska ja våga mig på o göra fylld röding.. ganska vågat.. fisk e inte riktigt inom ramarna för mina kokkunskaper.. men aja kan nog bli bra..

befinner mig i ume nu, das bear e på danskurs.. så här stt ja ensam o övergiven

fast nu ha int ja tid o sitt här o blogga.. ja ska på affärn.. men ja va tvungen o skriva ett inlägg för att visa att jag fortfarande lever o e skrivkunnig..

hörs framöver..!

hej hopp

hej hopp så här på måndagsmorgonen (förmiddag).

här sitt jag me en kaffe i handen, dator i knäet o småsurfar..

snart ska ja ner på stan (umeå) o införskaffa mig en strömkabel till min computer..för kissekatt har tuggat sönder den.. dumt dumt.. så nu sitt ja o smygsurfar på björnens dator

tänkte ni ska få en update i mitt husletande.. farfar o farbror staffan e mest delaktiga i detta bestyr just nu.

hoppas länkarna fungerar nu då.. annars får ni väl klippa o klistra lite
http://hemnet.se/beskrivning/hemnet/260765

det e de första huset, som ja e mest sugen på.. som e verkligen "emmas drömhus vill ha vill ha vill ha"
men då krävs ju en massa renovering.. köket som ni ser bör ju rivas ut helt o göras om.. plus skorstenen va dålig så den behöver en helt ny slang genom hela..o nytt badrum.. så de blir ju på tok för dyrt..

http://hemnet.se/beskrivning/hemnet/139455
det där är min farfars brors gamla hus som ja skulle få köpa... men då krävs de o byta hela ytterpanelen för den va inte så fin, plus ny värmeinstallation, plus att även de köket måste helrenoveras..även badrummet

o de e ju så hära.. ja vill ju ha ett hus som krävs lite renovering på, just för att ja vill ju skapa min egen emma-känsla i mitt hus.. men såna där på tok för dyra renoveringar o investeringar som tex värmepump o badrumshelrenoveringar, de kostar ju bara en jääääkla massa pengar som inte syns..

så nu e ja lite inne på det här huset:
http://hemnet.se/beskrivning/hemnet/125856
ska väl åka o kik på de i veckan så får vi se..


varför då nordmaling/rundvik undrar ni ju såklart..

jo jag ser det som en investering förstår ni.. just nu e husen där tokbilliga.. men tänk om 2 år när bottnia-banan e färdig.. då kommer de ta 20 min o åka till ume och övik därifrån.. då kommer de områdena bli mer poppis o priserna kommer gå upp,.. så då kan ja sälja till dubbla priset typ..
och har man möjlighet e de ju nu i dessa finanskriser man ska satsa på husinköp.. räntorna e låga o priserna e låga.. o denna kris kommer ju nån gång att vända de e ja övertygad om.. därför ska ja skaffa hus..

o så får ja bara 5 mil o pendla om dan jämfört med 10 som jag har nu (eller 20 egentligen, fram o tebax)
och i just rundvik skulle de bli billigare för mig o bo i hus jämfört me att bo i lgh i övik o pendla till ume..


så nu vet ni.. återkommer med updates när tid o lust o ork finnes


puss


hjälp

traumatiska upplevelser på slalomvägen.. jag gick ut för att gå te tvättstugan o inhämta de torra rena kläderna som tordes infinna sig i ovannämnda lokal. väl ute på bron (alltså bron utanför dörren, utan att jag har en vallgrav utanför huset.. va fan säger ni icke jämtar om denna sak egentligen?) så hör jag det välkända ljudet av robin.. eller ja robin själv låter ju inte så farligt mycke, men hans traktor gör det.. o den kom rakt emot mig.. där jag stod.. .. han har nog fått direktiv av patrik att skotta även framför min dörr.. o som han skottade.. jag flyttade mig såklart genast, o stälde mig lite på sidan, vid brevlådorna, för att inte stå ivägen.. då kommer det stora skenet o den stora skopan mot mig där oxå.. jo minsann han skulle göra ett rent jobb.. jag försökte få han att skotta runt soptunnorna, så jag drog ut dom från snödrivan där dom står o började vifta o vinka lite menande åt honom.. o jo han fatta vinken o kom emot mig o tunnorna.. ja drog ut dom på vägen.. o sen börja han köra mot mig igen (han va ju tvungen o lasta av all snö han hade på skopan.. o jag va tvingen o flytta på mig igen så klart.. släpandes på två halvfulla skopor sprang ja fram o tebax mellan snövallarna som började byggas upp runt mig.. o han körde efter.. o efter ett tag så va jag även lite vilsen.. om huruvida han skulle skotta mer runt där tunnorna stått, så jag fortsatte dra runt dom längs vägen o upp på gården.. till slut va ja ju så van att dra dom där tunnorna så ja glömde som bort o ställa tillbax dom.. så ja fortsattte o springa runt me dom.. haha ni fattar nog ingenting av vad jag just skriver.. men föreställ er en trött förvirrad emma kuta upp o ner för backen på gården, släpandes på två soptunnor o jagandes av en traktor... måste sett roligt ut.. till slut tog jag läger på min bro (ni vet vad) o gömde mig bakom soptunnorna tills han va klar,, o uppe i traktorn satt en robin o vek sig av skratt..

ja de va mitt stora nöje ikväll.. nu ska ja ta o äta sönder mitt kylskåp tror ja.. så sugen på nåt.. vad som helst som är ätbart funkar.. imorrn ska ja te ume o worka lite..

fortsätter mina husspaningar i nordmaling/rundviks området.. mina arbetskompisar tyck ja e lite knasig.. dom brukar säga "men emma, om du nu ska flytta närmare umeå..ska du inte flytta nånstans som ligger NÄRA umeå?" haha.. man kan ju tycka de men.. näää

just fan.. kanske borde plocka upp tvättkorgen oxå.. eller alltså, kläderna som ligger i den.. men äh.. nåt kul ska ja väl ha o göra imorrn bitti oxå innan ja åker..aja.. puss hej o gonatt

hus hus hus

nu har ja engagerat hela klanen samuelsson i mina husspaningar, bara rullar in förslag på kåkar ja ska runt o kika på.. tokspännande detta ju..

nu ska ja ta o slänga om mitt humör till arbetshumör.. fy va ja inte mår bra... jag känner mig överkörd.. hela dan igår gick åt till o...sova.. helt på fullaste allvar klev ja inte upp förrän typ 16... o de ha väl aldrig nånsin hänt.. men aja..blir väl bättre..tror ja..

sitt i ume hos min vackra pojkvän.. fast han e ju dock på jobbet... men snart ska han komma o hämta sin prinsessa o köra mig till das work..


äh nu ork ja inte mer.. puss

RSS 2.0